Joan Vilanova i Vila (El Pont de Vilomara 1940-La Bisbal d´Empordà 2012)

En Joan, l´amic Joan, excel-lent músic i trompetista i millor persona. El veritable motor de l´Orquestra durant tots aquests anys, però per sobre de tot, una persona entranyable i carismàtica, alegre i optimista. No hi ha poble de Catalunya en el que hagi actuat, on no hi tingui un amic, on no hi hagi deixat una empremta inesborrable. Desde ben jovenet començà a voltar món amb la seva inseparable amiga, la trompeta, la seva passió. Formant part de les millors orquestres de Catalunya, entre les quals destaquen La Principal de la Bisbal, Els Montgrins i l’Orquestra de Xavier Cugat, entre d´altres, es va anar consolidant com a trompetista i com a músic, fins agafar la direcció i representació de l´Orquestra Costa Brava.

Joan, després de 20 anys sota la teva direcció, la teva inesperada pèrdua ens ha culpit amb tota la força dels esdeveniments. La força del teu caràcter i l´alegria que caracteritzava la teva persona, han estat l´ànima de l´orquestra durant tots aquests anys, i allà on estiguis seguiràs dirigint els nostres passos. D’ara endevant estaràs sempre amb nosaltres, i et fem aquest petit homenatge amb tota la nostra admiració i respecte.

El 21 de Juliol de 2013, l’Orquestra Internacional Costa Brava amb tots els seus components van oferir-li un sentit homenatge al teatre de Palafrugell, vila d’origen de l’Orquestra. Vam convidar a alguns excomponents que van coincidir amb en Joan i que volien aportar el seu granet de sorra amb les seves interpretacions.

A continuació us oferim uns vídeos d’aquell dia amb les interpretacions més destacades i sentides dels amics d’en Joan Vilanova.

Bego González – Memory (del musical de Broadway “Cats”)

Mónica Lucena – Toda una vida (Bolero)

Janet Cedeño – El cant del ocells (Tradicional Catalana)

Sandra Clapera – Amor particular (Lluís Llach)

Joan Cozar – El silencio (Rudy Ventura)

Mónica Lucena – Per tu ploro (Sardana)

Raül Sánchez – La mare (Dyango)

Amics per sempre – Tots

Joan Vilanova